Internetcoach

De wereld is constant onderhevig aan grote verandering. Steeds meer zijn wij in onze dagelijkse routine afhankelijk van werken met het internet. Dat geldt ook voor werkzaamheden binnen een bedrijf. Persoonlijke communicatie, klantenwerving, verkoop en inkoop: steeds meer wordt inmiddels via internet geregeld. Dat heeft veel voordelen – het is sneller en gemakkelijker, en de afstanden zijn kleiner – maar kan het werk ook op een negatieve manier beïnvloeden. Om echt goed om te gaan met internet is namelijk nog een hele kunst. Om effectief te kunnen werken is het dan ook noodzakelijk dat jouw werknemers goed om weten te gaan met deze nieuwe technologie.

Schakel een online coach in

Een internetcoach legt zich toe op het coachen van mensen in het werken met internet. Dat is, zeker voor de oudere generaties werknemers, nodig om up-to-date te blijven en zo efficiënt mogelijk te kunnen blijven werken. Je wilt immers niet dat jouw bedrijfsvoering veroudert of dat je achter de feiten aanloopt. Het internet biedt veel mogelijkheden: daar wil je optimaal gebruik van maken. Een goede training in het gebruik van internet is dan ook noodzakelijk. Dat hoeft niet veel tijd te kosten; een internetcoach kan al effectief ondersteuning bieden tijdens een dagcursus.

Kosten van coaching

De kosten van een internetcoach zijn beperkt ten opzichte van de hoeveelheid voordeel die je kunt slepen uit een goede omgang met de nieuwste communicatietechnologieën binnen jouw bedrijf. Door het bedrijfsproces te optimaliseren verdient je de kosten die een internetcoach met zich meebrengt dan ook ruimschoots terug. Al jouw arbeidskrachten kunnen sneller en beter aan het werk met computers en software, en communicatie tussen jou en klanten en leveranciers kan gestroomlijnd worden. Daarmee brengt je jouw hele bedrijf weer in contact met de mogelijkheden van de moderne, digitaliserende wereld.

Verder lezen: